Nieuwe trends in de badkamer

Nieuwe trends in de badkamer

Nieuwe trends in de badkamer

Zoals op elk gebied, zijn er ook ten aanzien van badkamers nieuwe trends te onderkennen. Er is steeds meer mogelijk, met moderne materialen, meer kleur en meer variatie. Meer ruimtelijke effecten zijn een trend, met moderne, strakke afwerking. Bijvoorbeeld een minimalistisch frame onder de wastafel. Ook zijn de losse wastafels, een soort kommen, erg hip tegenwoordig. Of opzichzelfstaande baden, op klassieke pootjes bijvoorbeeld, of juist heel modern ingemetseld. En qua uitstraling kunt u tegenwoordig alle kanten op. Van de meer industriële uitstraling, met veel staal en beton, tot een landelijke uitstraling met veel hout en planten, of juist een combinatie hiervan, alles is mogelijk!

Design

Een andere belangrijke trend in de badkamer is de trend in gekleurde kranen, wastafels en zelfs baden. Met name zwart heeft aan populariteit gewonnen, omdat dit eenvoudig te combineren is met allerlei soorten en kleuren tegels, materialen en accessoires. De badkamer is de plek bij uitstek om te ontspannen en helemaal uw eigen sfeer te creëren. Houdt u van een romantisch design, of juist minimalistisch? Een heel strak ontwerp, of liever wat knusser? U kunt zelfs uw eigen badkamer ontwerpen tegenwoordig, en in samenspraak met een specialist uw ontwerp tot werkelijkheid maken.

Met de juiste tegel kunt u uw badkamer helemaal naar uw eigen smaak realiseren. Er is tegenwoordig zo veel mogelijk qua tegelwerk, er is bijna te veel keus. U kunt kiezen voor een strak ontwerp met mooie, grote tegels. Maar ook kleinere tegels, of tegels in verschillend formaat, op een speelse manier betegeld, behoren tot de mogelijkheden. Er zijn de traditionele zwarte en witte tegels, maar ook tegels in houtlook of mozaïek tegels bijvoorbeeld. Ook tegels met reliëf zijn een nieuwe trend. En zelfs de voegen zijn aan te passen aan het tegelwerk, zodat het bijna lijkt dat er geen voegen meer zijn.

Compacte oplossingen

Ook voor de kleinere ruimtes zijn er steeds meer mogelijkheden om toch een mooie design badkamer of toilet te realiseren. Er bestaan prachtige kleine wandclosetjes, die steeds minder ruimte in nemen. Aangevuld met een compact hoekfonteintje heeft u toch een compleet, modern toilet in een kleine ruimte. Ook in een wat kleinere badkamer zijn er mogelijkheden om het ruimtelijker te laten lijken. Bijvoorbeeld door de vloertegels door te trekken in de wand, waardoor het geheel groter oogt. En natuurlijk ook door minimalistisch te zijn in het geplaatste meubilair en het gebruik van accessoires. Voor een badkamerspecialist is niks te gek.

Zwart of juist veel kleur

Zwart is nog steeds heel populair in badkamers. En dat is niet raar, zwart is zeer goed te combineren met alle denkbare kleuren en designs. Het meer traditionele zwart-wit kan moderner of speelser worden door het gebruik van een verrassend tegelpatroon. Of door toevoeging van gekleurde of mozaïektegels kan een frisse, vrolijke stijl gerealiseerd worden. Afhankelijk van uw smaak is er van alles mogelijk. Van een bonte kleurencombinatie tot een meer strakke zwart-grijs-wit combinatie. U kunt door middel van het toevoegen van gekleurde tegels bepaalde onderdelen van uw badkamer accentueren. Ook in een speels patroon zoals bijvoorbeeld een visgraat patroon, of halfsteensverband, is het mogelijk om her en der een gekleurde tegel toe te voegen.

Industrieel en landelijk

De twee meest populaire trends zijn toch wel de industriële trend, met veel beton en staal, en de landelijke trend, met veel hout en zelfs planten. Voor de industriële look wordt veel gecombineerd met diverse zwart- en grijstinten. Een losstaand zwart bad bijvoorbeeld, als hippe eyecatcher in uw badkamer, of zwarte kranen en zwarte wastafels. Ook minimalistisch afgewerkte wastafels passen prima in deze trend, met een dun, stalen frame met strakke hoeken, waar een stijlvolle wastafel in rust.

De landelijke trend combineert vaak witte sanitair met houttinten, bijvoorbeeld tegels met een houtpatroon, waardoor het net echt hout lijkt, op de vloer of op de wanden. Ook is er tegenwoordig een nieuwe kleur op de markt, camoscio, een olijfgroene kleur die toegepast kan worden op keramiek voor bijvoorbeeld een olijfgroen bad, of olijfgroene wastafels. Hiermee maakt u de natuurlijke, landelijke stijl helemaal compleet. Of maak uw eigen combi van zowel de industriële als de landelijke stijl, met veel beton, in combinatie met hout en planten. Er is van alles mogelijk, afhankelijk van uw persoonlijke stijl, eisen en wensen.

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe badkamer en wenst u eens met een vakman te spreken over de mogelijkheden? Vul dan het contactformulier in en ontvang diverse offertes van vakmannen bij u uit de buurt.

Comments are closed.