Badkamer Schoten

Bent u van plan om uw badkamer in Schoten te renoveren? Met een badkamerrenovatie realiseert u de badkamer die u graag wilt. Plaats bijvoorbeeld een prachtig moderne dubbele wastafel of laat eindelijk een ligbad installeren voor meer ontspanning. Op deze pagina leest u meer over de mogelijkheden voor het renoveren en de gemiddelde prijzen. Ook vertellen we u hoe u bespaart, bijvoorbeeld door een aantrekkelijke premie aan te vragen.

Met een badkamerspecialist bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. Bespaar op de renoveerkosten door gratis prijsoffertes te vergelijken. Vul vrijblijvend het offerteformulier in en ontvang meerdere aanbiedingen van specialisten uit Schoten. Vergelijk en bespaar!

Voordelen van onze werkwijze

  • Door ons uitgebreide netwerk is er altijd een specialist bij u in de buurt in Schoten. U bespaart zo op de voorrijkosten.
  • U ontvangt meerdere gratis en vrijblijvende offertes om te vergelijken. Door te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor de renovatie.
  • U bespaart tot wel 40% op het renoveren door offertes van badkamerspecialisten te vergelijken.

badkamer Schoten

Navigeer op deze pagina verder naar:

Kosten badkamer verbouwen | Prijzen nieuwe badkamer | Nieuw sanitair plaatsen | Merken | Premies | Voordelen badkamerspecialist

Badkamerrenovatie Schoten

Bent u helemaal zat van uw badkamer? Heeft de badkamerruimte een onhandige indeling? Of wilt u modern en strak sanitair laten plaatsen? Met een badkamerrenovatie is het mogelijk om de badkamer de uitstraling te geven die u graag wilt. Vanaf €800,- plaatst u al een heerlijk comfortabel ligbad. Het is mogelijk om uw gehele badkamer te renoveren, maar een kleine renovatie zonder hak- en breekwerk is ook een optie. Renoveer alleen de douche of het bad of kies voor het betegelen met gloednieuwe badkamertegels over de bestaande badkamertegels. Zo is een renovatie binnen 1 dag al mogelijk!

Werkwijze bij een renovatie

De werkwijze is afhankelijk van de onderdelen die u laat renoveren. Wilt u alleen een nieuw ligbad of een nieuwe douche? Dan vervangt de badkamerspecialist alleen deze onderdelen. Een kleine badkamerrenovatie is vaak binnen 1 of een paar dagen afgerond. Een grotere renovatie kost meer tijd, houd rekening met ongeveer 1 week. Een vakman verwijdert eerst het sanitair en de tegels van de vloer en de wanden. Daarna betegelt hij de vloer en de wanden met de gloednieuwe badkamertegels. Ook installeert de vakman de douche, ligbad en dergelijke. Tot slot zorgt de specialist voor een perfecte afwerking, zodat alles er netjes uit ziet.

Kosten badkamer verbouwen

De totaalprijs voor het verbouwen van uw badkamer in Schoten is afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de kosten voor de sanitaironderdelen zijn van invloed op de totaalprijs van het verbouwen. Voor een nieuw toilet moet u rekening houden met een gemiddelde prijs tussen de €450,- tot €900,- en voor een wastafel ligt de kostprijs tussen de €400,- tot €800,-. Een douche begint bij €600,- tot wel €1.900,-. Voor een simpele douchecabine betaalt u minder dan voor een inloopdouche of een infradouche. De prijs voor sanitair wordt daarnaast bepaalt door het materiaal en het merk dat u kiest. In de prijstabel vindt u meer gemiddelde prijzen. Vraag gratis offertes aan voor een exacte totaalprijs van de renovatie.

badkamerrenovatie Schoten

Prijstabel: Badkamerrenovatie

OnderdeelPrijs van tot *Mogelijkheden
Kraan€150,- tot €450,-
Toilet€450,- tot €900,-
Wastafel€400,- tot €800,-
Douche€600,- tot €1.900,-– Inloopdouche
– Douchecabine
– Infradouche cabine
Vloer€800,- tot €1.800,-– Keramische tegels
– Natuurstenen
Ligbad€800,- tot €2.800,-– Zitbad
– Douchebad
– Standaard ligbad
– Whirlpool bad

*Let op: bovenstaande prijzen zijn een indicatie van de kosten inclusief montage en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Op zoek naar een specialist voor het renoveren van uw badkamer?

Bespaar op de totaalprijs! Vergelijk gratis offertes en kies de beste vakman.

Nieuwe badkamer plaatsen Schoten

Naast een badkamerrenovatie is het uiteraard ook mogelijk om een compleet nieuwe badkamer te plaatsen. De prijs voor een eenvoudige badkamer begint al vanaf €2.400,-. Met een gloednieuwe badkamer is het mogelijk om de indeling te veranderen. Misschien wilt u graag wat meer ruimte of is de huidige indeling niet praktisch. Voor het plaatsen van de badkamer verwijdert de vakman uit Schoten eerst de oude badkamer. Hij zorgt ook voor de afvoer van het bouwafval. Daarna betegelt hij de ruimte met speciale tegels en plaatst hij het sanitair volgens de ontwerpen die zijn gemaakt. Tot slot werkt hij de badkamer af met de badkamermeubels en verlichting. Benieuwd naar de trends in de badkamer wereld? U leest er hier meer over.

Prijzen nieuwe badkamer

U bent vast benieuwd naar de kostprijs voor een nieuwe badkamer. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal zaken, zoals de grote van de badkamer en wat u graag wil laten plaatsen. De prijs voor een eenvoudige badkamer begint al vanaf €2.400,- en voor een uitgebreide badkamer moet u rekening houden met een vanafprijs van €6.800,-. In de prijstabel staat meer informatie. Het is verstandig om van tevoren een badkamerontwerp te maken, zo heeft u al een beetje een idee hoe de ruimte eruit komt te zien. De vakman uit Schoten verwijdert eerst de oude badkamer, plaatst dan gloednieuwe tegels en monteert het sanitair.

Prijstabel: Nieuwe badkamer

Soort badkamerPrijs van tot *Bestaande uit:
Eenvoudige badkamer€2.400,- tot €5.500,-Toilet, douchecabine, wastafel met meubel, keramische tegels
Gemiddelde badkamer€3.800,- tot €5.600,-Toilet, inloopdouche, ligbad, 1 of 2 wastafels, extra badkamermeubel, natuursteen tegels
Uitgebreide badkamer€6.800,- tot €11.000,-Aangepaste indeling, toilet, dubbel wastafel, meerdere badkamermeubels, luxe ligbad, marmer tegels en vloerverwarming

**Let op: bovenstaande prijzen zijn een indicatie van de kosten inclusief montage en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn een aantal factoren die de kosten beïnvloeden. Zowel voor een nieuwe badkamer als voor een badkamerrenovatie. U heeft uiteraard te maken met materiaalkosten. Het merk, de kwaliteit en het materiaal zijn dan onder andere van invloed op de prijs. Wilt u de wand betegelen met badkamertegels? De prijs voor natuursteen badkamertegels is hoger dan die voor tegels van keramiek. Daarnaast wordt de totaalprijs beïnvloed door de arbeidskosten en de grootte van de badkamer. Om exacte renovatieprijzen te krijgen is het verstandig om gratis prijsoffertes aan te vragen. Bovendien bespaart u zo tot wel 40% op de totaalprijs!

nieuwe badkamer

Badkamer ontwerpen

Voor een badkamerrenovatie of het installeren van een nieuwe badkamer is het handig om een badkamerontwerp te laten maken. Niet alleen geeft het u een beter beeld hoe uw vernieuwde badkamerruimte eruit komt te zien, maar het is ook belangrijk om een praktische indeling te maken. Schakel een badkamerspecialist uit Schoten voor het ontwerpen. Een badkamerspecialist heeft hier veel ervaring mee en heeft tips en handige oplossingen voor u. Ook voor een kleine ruimte zijn er veel mogelijkheden, bijvoorbeeld ondiepe wastafels. Door het ontwerpen wordt alles in kaart gebracht, ook waar de huidige leidingen liggen en of er een waterleiding verplaatst moet worden.

Nieuw sanitair plaatsen

De plaatsing en montage van nieuw sanitair is niet eenvoudig. Wanneer een ligbad of douche bijvoorbeeld niet op de juiste manier wordt gemonteerd kan er waterschade ontstaat. Dit wilt u uiteraard voorkomen. Schakel daarom een badkamerspecialist uit Schoten in. De vakman monteert uw douche of ligbad vakkundig en weet precies waar hij op moet letten. Ook wanneer het nodig is om een waterleiding of –afvoer te verleggen. Een ligbad wordt vaak met behulp van gasbetonblokken en speciale sanitairkit geplaatst en voor het verleggen van een leiding gebruikt de vakman een pijpenbuiger en knelkoppelingen.

Bespaar tot wel 40% op de kosten!

Vul het offerteformulier in om gratis offertes te ontvangen met scherpe prijzen.

Douche of bad?

Weet u al of een douche of een bad wilt? Een bad geeft u veel comfort en een moment om even helemaal te ontspannen. Plaats een strak en wit bad of een klassiek ligbad op pootjes. Liever geen bad? Kies dan voor een ruime douche. Een inloopdouche geeft u veel gemak. U loopt zo de douche in en heeft veel ruimte. Of een infrarood douche voor meer ontspanning door de stralen van niet-schadelijke UV en infrarood. Kunt u geen keuze maken? Plaats dan zowel een bad als een douche. Wanneer er geen ruimte is voor beide opties, is het mogelijk om een bad-douchecombinatie te plaatsen. Hierbij doucht u in het ligbad.
Interne link naar sp

Lavabo

Voor een lavabo heeft u de keuze uit vele soorten, formaten en stijlen. Een dubbele wastafel geeft veel gebruiksgemak. Of kies juist voor een designmodel. Een lavabo wordt gemaakt van verschillende materialen zoals keramiek, natuursteen en metaal. Bepaal van tevoren of u een inbouwwastafel wilt met een bijpassend badkamermeubel. Een andere optie is om te kiezen voor een waskom. Dit is vaak een kleinere lavabo en is trendy en zeer populair in Schoten. Uiteraard is een losse wastafel ook een optie, deze wordt aan de muur geplaatst. Het mooiste is om de waterleidingen zoveel mogelijk weg te werken, zodat deze niet zichtbaar zijn.

badkamermeubels

Badkamermeubels

Een mooie badkamermeubel maakt de ruimte helemaal af na een badkamerrenovatie. Wilt u veel ruimte hebben om handdoeken en andere spullen in op te bergen? Of heeft u voldoende aan één kast? Vaak kiest men voor een badkamerkast onder een wastafel. Voor meer opbergruimte is een hogere kast ook heel handig. Let bij de aanschaf van een badkamermeubel of er genoeg ruimte voor is en of u eventuele deurtjes kunt openen. Bij weinig ruimte zijn er handige oplossingen zoals schuifdeuren of half-openkasten. Kasten worden van speciaal materiaal gemaakt die bestand zijn tegen de vochtige ruimte.

Badkamer betegelen

Er zijn speciale badkamertegels voor vloeren voor wanden. Kies bijvoorbeeld voor keramische tegels of van natuursteen. Vloertegels zijn minder glad om uitglijden te voorkomen. Wandtegels zijn lichter, zodat ze niet te zwaar zijn om op de wand te bevestigen. Voor het betegelen gebruikt de vakman speciale lijm en tegelkruisjes, zodat de afstand tussen elke tegel gelijk is. Soms wordt er ook gekozen om de tegels vast te zetten in cement. Door uw vloer opnieuw te betegelen is het ook mogelijk om te kiezen voor vloerverwarming. Het is belangrijk dat de wanden en de vloer op de juiste manier worden betegeld, anders kan er waterschade ontstaan.

Betegelen: hoe gaat de vakman te werk?

Badkamerverlichting

Spotjes, een plafonnière of een wandlamp? Met badkamerverlichting zorgt u ervoor dat er voldoende licht is in uw badkamerruimte. Vaak heeft deze ruimte een klein raampje waar niet veel licht doorheen komt. Belangrijk dus om goede badkamerverlichting te hebben. Spotjes boven de wastafel zijn zeer praktisch, hierdoor heeft u altijd genoeg licht. Ook wanneer het ’s ochtends nog donker is en u zich klaarmaakt voor de dag. Maak van uw badkamer een ontspannende ruimte door een dimmer te plaatsen op de badkamerverlichting. Dim het licht wanneer u even in bad gaat liggen.

Badkamer ventilatie

De badkamer is een ruimte met een hoge luchtvochtigheid. Wanneer u een badkamerrenovatie laat uitvoeren is het handig om te kijken of u genoeg opties heeft om de ruimte te ventileren. Bij het douchen, in bad liggen en wassen komt er damp vrij. Bij een slechte ventilatie wordt de waterdamp niet afgevoerd. Het gevolg is dat de damp zich afzet tegen de wanden en meubels en onder andere schadelijke schimmel veroorzaakt. Wanneer natuurlijke ventilatie niet voldoende is, is het daarom verstandig om een mechanische ventilatie aan te brengen. Met een mechanisch ventilatiesysteem regelt u zelf het ventileren.

Radiator of toch vloerverwarming?

Wanneer u vloertegels laat plaatsen tijdens een badkamerrenovatie is het mogelijk om vloerverwarming aan te brengen. Nooit meer koude voeten ’s ochtends! Voordeel van vloerverwarming is dat u ruimte bespaart. In plaats van vloerverwarming heeft u tegenwoordig ook de keuze voor wandverwarming. Dit wordt helemaal weggewerkt in de wand achter de wandtegels. Verwarming met radiatoren blijft zeer populair, ook in Schoten. Vaak zien badkamerspecialisten dat er gekozen wordt voor een designradiator. Deze worden tegen de wand geplaatst, zien er mooi uit en u kunt er handdoeken op drogen. Met een radiator verwarmt u snel de badkamerruimte.

Merken

Wanneer u op zoek gaat naar nieuw sanitair merkt u snel dat er vele merken zijn. Hieruit moet u een keuze maken. Eén van de merken is Aqua Prestige. Dit merk staat bekend om de badkamers in landelijke stijl. Een welness-gevoel realiseert u met badkamers van Aqua Concept. Zij staan bekend om het hoge comfort. Dallmer levert uitstekende voorzieningen voor de waterafvoer. Kies bijvoorbeeld voor de Zintrix-lijn. Het Belgische merk Detremmerie is gespecialiseerd in badkamermeubilair. Ze hebben vele soorten in het assortiment in allerlei kleuren en stijlen. U kunt de meubels helemaal naar uw eigen smaak inrichten. Dit zijn niet de enige merken waaruit u een keuze kunt maken. Lees er meer over op deze pagina.
Interne link naar sp

Wat kan ik zelf doen?

Uiteraard kunt u een aantal dingen zelf doen bij een renovatie. Regel bijvoorbeeld de afvoer van het bouwmateriaal zelf of zet zelf de badkamermeubels in elkaar. Door zelf een ontwerp te maken bespaart u bovendien op de kosten voor het ontwerpen. Wilt u nog wel een ontwerp laten maken voor de badkamerrenovatie? Bedenk dan van tevoren wat u graag wilt, zodat de specialist snel aan de slag kan gaan. Het renoveren van badkamers vereist veel vakkennis en ervaring. Een verkeerd aangesloten douche-afvoer kan veel waterschade veroorzaken met hoge herstelkosten. Een badkamerrenovatie verloopt bovendien een stuk sneller wanneer u specialisten inschakelt.

Van welke premies kan ik gebruik maken?

Bespaar op de totaalprijs van de renovatie door gratis prijsoffertes te vergelijken en de mogelijkheden voor een premie van de Vlaamse regering te onderzoeken. Het geheel of gedeelte vernieuwen van de sanitaire installaties van een woning in Schoten komen soms in aanmerking voor een renovatiepremie. Het maximumbedrag van de premie voor badkamerrenovatie is €3.750,-. Eén van de voorwaarden is dat u facturen moet opsturen van een badkamerspecialist. Op vlaanderen.be leest u meer over de andere voorwaarden, welke werken van de renovatie in aanmerking komen voor de premie en hoe u de premie aanvraagt.

badkamer renoveren Schoten

Bij jou in de provincie:

Mechelen | Turnhout | Heist-op-den-Berg | Brasschaat | Geel | Mol | Lier | Schoten | Brecht | Herentals | Kapellen | Willebroek

Voordelen badkamerspecialist Schoten

Bent u van plan om uw badkamer te renoveren? Profiteer dan ook van de voordelen van het inschakelen van een specialist uit Schoten. U bent verzekerd van uitstekende kwaliteit. Zo weet u zeker dat alles op de juiste manier wordt aangesloten. Zo heeft u later geen last van lekkages of niet goed werkend sanitair. De belangrijkste voordelen:

  • De badkamerrenovatie verloopt snel en soepel.
  • U bent verzekerd van deskundige hulp en hoogwaardige kwaliteit.
  • U hoeft niet speciaal gereedschap aan te schaffen.

Badkamer offertes vergelijken en besparen

Wilt u de badkamer van uw dromen realiseren? Met een badkamerrenovatie is dit mogelijk! Renoveer alleen het sanitair of kies ervoor om de gehele badkamer aan te pakken. Met een renovatie is er veel mogelijk. Plaats bijvoorbeeld een handige dubbele wastafel of een inloopdouche waar u alle ruimte heeft. Schakel een badkamerspecialist uit Schoten in voor het renoveren. Vul direct het offerteformulier in. U ontvangt een aantal gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen. Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs, aanbod en voorwaarden en kies eenvoudig de beste specialist. U bespaart zo tot wel 40% op de renovatie!